Fødsel og faderskab

Fødsel

Jordemoderen anmelder barnets fødsel. Hvis der ikke har medvirket en jordmoder ved fødslen, skal forældrene anmelde barnets fødsel til kordegnen på kirkekontoret senest 14 dage efter fødslen. Hvis I er gift, bliver faderskabet automatisk registreret.

Faderskab

Ugifte forældre skal registrere faderskabet på borger.dk ved at udfylde en Omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 dage efter barnets fødsel. Erklæringen giver fælles forældremyndighed. Det forudsætter

• at begge forældre er fyldt 18 år og ikke under værgemål
  • at moren ikke er gift
  • at moren ikke har været gift med en anden mand end barnets far indenfor de sidste 10 måneder før barnets fødsel
  • at moren ikke er separeret ved fødslen
  • at vitterlighedsvidnerne underskriver erklæringen samme dato som forældrene

Omsorgs- og ansvarserklæringen skal afgives digitalt, såfremt begge forældre har Nem-ID. Den kan hentes her

Er dette ikke muigt kan blanketten hentes til udskrivning på borger.dk og skal derefter afleveres til denne adresse:

Lundtofte Kirkekontor
Lundtofte Kirkevej 3
2800 Kgs. Lyngby

Blanketten kan også udfyldes og underskrives af forældrene ved personligt fremmøde - dette kræver ingen vidner.

Hvis der ikke indgives en omsorgs- og ansvarserklæring inden 14 dage fra barnets fødsel, indleder statsforvaltningen en faderskabssag.