Du er her: 

Forfatteraften med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Den prisbelønnede forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky holder foredrag om sit forfatterskab og sin seneste roman “Smaragdsliberen” i Lundtofte sognegård onsdag den 27. marts kl. 19.00. Gratis adgang.

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt for sit fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et fantastisk arbejde for den demokratiske udvikling. Hun modtog i den forbindelse Anders Lassen legatet af Kronprins Frederik i 2010.

Siden debuten som forfatter i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Hun vandt blandt andet i 2013 Politikens romankonkurrence med "Forbandede yngel”, som hun også modtog “De Gyldne Laurbær” for. 

I forfatterskabet belyser Anne-Cathrine bl.a. sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser – herunder hvad der kan få et menneske til at sprænge sig selv i luften, og om kvinderne har en chance i Afghanistan. 

Kunstner og militærkvinde

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun bl.a. arbejdede på ambassaden i Moskva. I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet.

Den noget usædvanlige blanding af kunstner og militærkvinde, har kommet hende til gavn på flere måder i hendes virke som forfatter. 

“Jeg har haft en ret kaotisk opvækst. Men militæret gav mig den disciplin og forudsigelighed som jeg havde brug for. Så jeg oplevede militæret som et meget trygt sted og et sted, hvor der blev sat pris på mine evner. Og disciplinen har jeg god brug for, når jeg skriver. Jeg kender flere, som jeg mener har et større talent, end jeg har, men de har ikke disciplinen, og så bliver det desværre ikke til noget,” siger hun.

I sin seneste roman “Smaragdsliberen” fra 2018 berører hun emner som tro, terror, død og livet på den anden side af døden. Kom og hør hendes foredrag, der er gratis adgang. Dørene åbnes en halv time før.

Del dette: