Jørgen Bo Christensen

Universitetspræst Jørgen Bo Christensen arbejder dels på Danmarks Tekniske Universitet og dels i Lundtofte Kirke, hvor han blev indsat i 1993. Hovedparten af hans tid som præst tilfalder de studerende på DTU. Her gør han en forskel for de studerende, der tilbydes samtaleforløb, sparring og åndelig vejledning, når livet gør ondt.

De studerende kommer til ham med meget forskelligt udgangspunkt. De fleste er medlemmer af folkekirken, andre er ikke troende eller er for eksempel muslimer eller hinduer.

”Det er min erfaring, at det at tro er en stor hjælp for mennesker – det kaster et andet lys over ens liv,” siger Jørgen Bo Christensen.

Jørgen Bo Christensen blev ordineret i 1987 i Husum Vold Kirke i Brønshøj, hvor han var sognepræst, indtil han flyttede til Lundtofte Sogn. Han har undervist i etik og filosofi på Københavns Universitet og på DTU. Han er gift med sognepræst Julie Goldschmidt fra Lyngby Kirke, med hvem han har to børn i skolealderen. Han har desuden to voksne børn fra et tidligere ægteskab.