Demensaftner

Demensaftenerne er tænkt som et lille frirum for både folk med demens og deres pårørende. Vi starter med en andagt med fokus på musik, sansernes erindring, nærvær og ro. Efter andagten byder vi på middagsmad og sang fra højskolesangbogen. Det koster 50 kr. at deltage.

Alle er velkomne. Tilmelding hos sognepræst Christine Beck på chb@km.dk

Lillian Albeck (deltager i demensaftner i Geels Kirkesal):

Projektet “Menneskesyn, aldring og værdighed”, som er udført med støtte fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, viser, at ud af landets knap 2000 sogne har kun 72 fokus på demensramte, selv om antallet af demensramte er steget støt de sidste år, og samfundet som sådan har mere orientering mod deres liv og forhold.

Vi er heldige, at Lundtofte er et af de 72 sogn, og at vi her har en sognepræst Christine Beck, som også bærer titlen demenspræst og helliger en stor del af sin tid til de demensramte.

Min elskede mand, Henning lider af 3 forskellige demenssygdomme og bor på Bredebo, hvor personalet, når det er muligt, hjælper ham til demensgudtjenesterne, som foregår i afdelingernes trygge og kendte dagligstuer, hvor de almindelige gudstjenester finder sted i den noget større cafe.

Sammen med Henning tager jeg med glæde til Geels Kirkesal, fordi jeg hver gang mærker den fred og ro, han finder, når andagten begynder med bedeslag og smuk musik på orgel og violin ved Lundtofte Kirkes organist og sanger.

Hennings genkendelse og fredfyldte nydelse af det hele går mig til hjertet, og jeg føler selv fryd og fred. Jeg oplever, at det bliver et åndehul for os begge to.

Christines valg af tekster er med blik for det enkelte og klare, og hendes nærvær og tålmodighed smitter med det samme af på os alle. Hendes opmærksomhed på de demensramtes sanser viser tydeligt, hvordan de ved berøring og sensitivitet oplever andagten.

Efter selve andagten sætter vi os til et smukt dækket bord og indtager sammen et dejligt måltid med lidt vin og efterfulgt af kaffe/te og små chokolader. Også her spiller musik og sang en stor rolle, mere verdslig musik, som kan være fra Højskolesangbogen eller sange, som deltagerne selv har taget med.

Det er med stor taknemmelighed, at jeg sammen med Henning deltager i disse andagtsmiddage.

Planlagte demensaftner

17sep kl. 17:30